"Sitna duša"
04-08-13 13:13
Selam alejkum Gospodaru moj Jedini, tako se prazno osjećam, tako sam neizmjerno tužan da su mi se suze sledile od hladnoće. Smiluj mi se Bože,...
Od spiljskih crteza lovackih ritualnih vizija preko egipatskog antickog klinastog pisma i vjecnoga Oka na vrhu piramide koje stiti od svega zla do...
Na zamolbu naše drage administratorice otvaram temu vezanu za koncept meditacije jer se on najčešće veže za duhovnost. Bilo institucionaliziranu ili...
Duhovnost je toliko širok pojam da mnogo ljudi, koji se zanimaju za nju, prilično često, to izražavaju velikim riječima, bez stvarnog pokrića, te s...
Što znamo o opraštanju? Slušajući ljude vidim da ima "raznih vrsta opraštanja". Jedna od češćih je "Oprostili smo ali nismo zaboravili". Što...
YIN YANG- dualizam ili jedinstvo? Dobro (duša) ili loše (ego), svijetlo ili mrak, lažno ja ili pravo ja, u nama ili izvan nas, naše ili Božje To...
Čovjek, suočen sa stvarnošću (istinom) prihvaća ju. Ona ga može emocionalno stresti. Može doživjeti ushićenje, radost ili razočaranje, ljutnju, tugu,...
Hi all, New member here. : ) I've come across a fascinating book that talks about high level spiritual things from a scientific perspective....
Zanimljiv je status, koji objedinjuje duhovnost i ljubav; koji objedinjuje ta dva elementa. Za ljubav mogu zasigurno reći da je čista energija i...
Duhovno - znači prije svega spoznati samog sebe. Napustiti kriterije ega utemeljene na dualnostima: ja - ti; moj - tvoj; mi - oni; naš - njihov, kao...
Za autentičnog duhovnjaka se kaže da je duhovan jednako kada plaća kredit, kada je u dućanu ili kada meditira u padmasani u izoliranoj šupi u...
Cijenjeni eforumaši, evo otvaram temu "Minuta mudrosti" naslov koji odgovara knjizi, a napisao ju je Anthony De Mello. O čemu se radi? Knjiga...
Povjerenje = prihvaćanje (i) onog što ne razumijemo! U međuljudskim odnosima - kao što je 'nada' sofisticirana zamjena za 'očekivanje', tako je,...
Čini mi se "teška" tema pa nemojte zamjeriti što ću je, vjerujem, prilično nespretno postaviti. Pade mi na pamet, slušajuć već toliko godina...
Asketizam dolazi od grčke riječi áskēsis što znači 'trening' tj. 'vježba', a označava apstinenciju od fizičkih užitaka kako bi se dosegle religijske...
Meister Eckhart rekao je ako jedina molitva koju upotrebljavamo tokom zivota glasi "Hvala ti" da ce to biti sasvim dovoljno. Einstein je cesto...
Brzina širenja svemira je takva da je omogućeno stvaranje galaksija, zvijezda, planeta i satelita. Naravno, stvarati pretpostavke što bi bilo da je...
Čovjek, kada djeluje preko slika i opisa stvarnosti, mašta kako bi si stvorio predodžbu nekog konkretnog cilja kojim bi zadovoljio neku svoju potrebu...
Osobno smatram da ako postoji zlo, da ne treba maštati, stvarati predodžbu, o dobru, nego potražiti uzroke zla, osloboditi ih se i na taj način...
Čemu služi svjesnost? Što to znači ako je, npr, čovjek svjestan svoje patnje, a nije svjestan da se prepustio svom subjektivizmu oko uzroka i načina...
Koncept vječnog života u koji duboko vjerujem temelji se na jednoj sasvim nejasnoj pojavi- meni. Bolje: samo je utoliko bitan što se mene tiče. Zašto...
Jučer sam se, gledajući jednu dnevnu emisiju, ugodno iznenadila. U prilogu o prvom Hrvatskom kongresu duhovne psihijatrije (Opatija, 11.-13. 2.) -...
otvorih ovu temu inspirirana rečenim na razgovor vs. objašnjavanje. ok, ja na to drugačije gledam. po meni, vanjski faktori nerijetko...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Order threads in...
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Rules