Ludost označava nešto loše. Nasuprot ludosti stoji - mudrost, u ovom našem binarnom svijetu. No, ludost se u nečemu izdvaja, naime, ludost u sebi...
Zanima me zašto ne volite tj zašto volite filozofiju? Što se događa s vama kad se sretnete s pojmom o kojem neki raspravljaju pa se poželite...
Slijede i pitanja: "Što je život dostojan žene?" te "Zašto, jednostavno, nije pitano Što je život dostojan čovjeka?". Voljela bih kad bi se...
Pitanje je na neki način paradoksalno. Jedan određeni broj ljudi na ovo odgovara automatski - "ispravno je biti na strani ugnjetavanih". Na strani...
Čini mi se da je ovo jedno od onih vječnih 'parafilozofskih' pitanja, koja su zapravo tako široka i paradoksalna da dotiču područje umjetne...
Ako sve tece, ne tece ravnomjerno. Da sve ravnomjerno tece, tada bi bila samo jedna sveobuhvatna struktura, koja tako nebi mogla biti ni tekuca ni...
Sve je relativno. Jest. U odnosu na sve ostalo. Čitam članak u kojem vele da se jedna ulica u Zagrebu ( koga briga ) uređuje. Radovi su u tijeku...
a) časno je uvijek iskreno. iskreno je ono što osjetiš kao ispravno u datom trenutku. ------------------------------------ časno je uvijek ono...
Ne znam da li je ovo tema za filozofiju, no kad god čujem dotičnu rečenicu osjetim se filozofski raspoložen. :misli: Ne igram igre na sreću, loto,...
Uzmemo li kako je 'savršenstvo' bivstvovanje u kojem si dovoljan samom sebi, a 'smrt' prestanak bivstvovanja u kojem nisi dovoljan samom sebi; koja...
Uz dilemu iz naslova, pitam se i - Bi li bilo nerealno reći kako je 'stvarnost' samo naziv za 'istomišljenost većine'? Primjer: Većina drži da...
Što je sreća, ako ne samo ("najljepši mogući") način na koji mi sami doživljavamo sebe i svijet oko nas? Netko može biti sretan s "malim"....
.. ego .. je prvi .. ako se ne varam .. potegnuo čika frojd .. .. mnogi duhovnjački pokret danas .. isto vole da potežu .. ego .. .. i kažu .....
evo jedno pitanje filozofsko za apemana..ali i za sve ostale :D evo jedan primjer.. na svijetu postoje dvije grupe ljudi.. jedna je...
Ako uzmemo u obzir heroje bilo koje bitke ili rata, bilo kog velikog vojskovođu, itd. - možemo li naći primer ma i jednog jedinog heroja koji za...
Uzmemo li kako je čovjek društveno biće te kako, kao takav, svoju (ne)sreću mjeri tj. uspoređuje s (ne)srećom drugih bića – možemo li reći kako je...
Je li 'pravo', kratko rečeno, omogućenost iskaza moći tj. ozakonjena moć? I, ako jest, je li tada pravo u objektivnom smislu omogućavanje...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Order threads in...
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Rules