Znanstvene potvrde da je...
17-01-22 14:57
Slobodno zidarstvo/masonerija...
19-06-16 13:30
Yin yang
09-02-22 21:00
Biblija
20-03-13 23:20
Je li opravdano biti na...
19-04-14 17:57
Može li se logikom obuhvatiti život? Stari mistici rekli bi da ne treba niti pokušavati, ili da je to jednako kao i pokušaj da se počešeš po tabanu...
Svaka vrlina ima svoj "negativni ekvivalent", koji, na žalost, biva često doživljavan kao "pozitivni", a ovisno o situaciji (tj. momentu pojavnosti,...
The Divine Queen Ahmose-Nefertari and Heroic Pharaoh Ahmose Bringing Forth the Glorious 18th Dynasty of Kemet Religije u kojima se najviše MOLi...
Čini mi se kako mi, ljudi, često koristimo pojam poštovanje zaboravljajuć (pa, čak, i neznajuć) njegovo značenje. Postavljaju (mi) se razna...
Mihael Ende - pisac, filozof, reditelj. Filozof pre svega, ipak, iako je javnosti poznat kao jedan od najboljih dečijih pisaca svih vremena (po...
Zanimljivo, hvala na trudu. O gluposti je teško teoretizirati, jer to se mora praktično pokazati ili opisati. Nemamo traktata "o gluposti", kao...
Ako se "sve" svodi na *medio*, a čini (mi) se da se svodi, tada sloboda govora može biti samo jedno od sasvim običnih sredstava za održanje ravnoteže...
Glede ovoga: U srpskoj epici ima nacionalizma, ali ni blizu onoliko koliko se to prikazuje od strane srpskih nacionalista, ili od strane onih...
LJudsko djelovanje može biti usmjereno održavanju ravnoteže ili rušenju ravnoteže, odnosno stvaranju neravnoteže. Obično smatramo da je ravnotežno...
Nereagiranjem na "nepravdu", "nepravda" se negira kao "nepravda" te, zapravo, izjednačuje s "pravdom", što je, mišljenja sam, najveća "nepravda",...
Gledajući kroz povijest (počevši od muško/ženskih odnosa pa završivši s bilo kojom revolucijom), zar nisu oni što zagovaraju 'jednakost', upravo isti...
Vidim da ovdje vole teme u kojima se nešto izjednačava. :smokin: Uglavnom, ako sebe ogolimo do dna, ono što ostaje je strah. Prvi atom svijesti koji...
U raznim enciklopedijama i rječnicima postoji pojam "konfucionizam", uz sljedeće tumačenje:"Konfucionizam je religiozno-filozofska nauka, koja se...
Ispisane su tone papira o filozofiji, pa evo elemntranog pitanja: Što je filozofija? Što je smiso filozofije i svrha? Napišite Vaše originalno...
Ukoliko je nešto konačno, ono se ne mijenja samo po sebi, no odnos konačnog sebe spram drugog konačnog, s kojim dolazi u doticaj, stvara ekstenziju...
1206. na Velikoj skupštini mongolskih plemena, poglavice su svog vođu, 36-godišnjeg Temudžina, proglasili 'apsolutnim vladarom' tj. Džingis-kanom....
Dakle, klasična definicija znanja = Opravdano istinito vjerovanje. Što to, zapravo, znači? Znači kako svaku informaciju možemo dovesti u pitanje,...
-Karakter je, kaže jedna definicija, skup osobina kojima se pojedinac ili grupa razlikuju od ostalih ljudi ili grupa. To bi mogla biti jedna...
naletela sam na ovu diskusiju ovde: na šta je odgovoreno sa: Preko toga se otprilike nonšalantno prešlo, mada je mene zagolicalo.
Kakav bi to bio Forum Filozofija, kad ne bi imao i temu o Arthuru Schopenhaueru (1788.-1860.), gdje bi raspravljali o njegovim djelima tj. pojedinim...
Da skroz pojednostavim: Uzmem li četverokut i podijelim ga na dva dijela, dobiti ću dvije polovice tog četverokuta. Ukupni opseg polovica će u...
Nema "zlih ljudi"; nema niti "dobrih ljudi". Postoje samo "zli" tj. "dobri" postupci, s time da bih odmah rekla kako stavljam naglasak na namjeru,...
Da bi mogli pričati, za izricanje priče treba postojati preduvjet, a taj je preduvjet šutnja. Bez nje, kako artikulirati? Pošto je govor, i to...
Da elaboriram: Dakle, ako lažem drugima, sebe predstavljam onakvom, kakvom nisam tj. u tuđim očima stvaram (tj. pokušavam stvoriti) iskrivljenu...
nastavak s druge teme. Ova tema je veoma bliska onoj mojoj DDT temi :D2, a tiče se PC (političke korektnosti) kao jedne od najdebilnijih...
Ovdi će se filozofski osvrćemo na bajke raznih sorti :D2 Poželjno bi bilo svaku bajku pre analize kopirati, ispričati ili prepričati u glavnim...
Epizodica iz škole: Čas likovnog, rade, ali i ćakamo onako usput. Kad li odjednom neko od njih lupi: - A zašto mi nemamo predsednika odeljenja?...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Order threads in...
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Rules